Filmblaskan.se

Vi har filmtipsen för dig!

Drama Svenskt

I Rymden Finns Inga Känslor (2010)

http://i53.tinypic.com/or1jqx.jpg
Filmen handlar om den 18-årige Simon och hans bror Sam som delar lägenhet.
En dag tröttnar Sams tjej på brodern Simon som har Aspergers syndrom
och lämnar båda två. Simon hamnar då i en mindre depression och gömmer
sig i sin tunna som står hemma i lägenheten. I tunnan finns bara stjärnorna,
och där finns heller inga känslor.
Simon får för sig att skaffa en ny tjej åt sin bror, ända problemet är
att han inte vet någonting om tjejer eller kärlek.
http://i55.tinypic.com/2628qi1.jpg
När jag såg att den här filmen skulle komma under SFs kommande filmer
så blev jag väldigt intresserad. Kollade även trailern och tyckte den verkade bra.
Efter att jag hade sett filmen under en Parkbio föreställning så var jag som i ett
litet trans när jag var på väg hem från bion. Filmen fick mig att få flera tankar,
och den var väldigt välgjord och mycket bra. Ett givet köp för hyllan!
Köp den HÄR!
Trailer:


1 COMMENTS

  1. Jag har Asperger syndrom. Som framgår av debattinlägg på olika internetforum så varierar reaktionerna hos andra personer med Asperger syndrom. En del har reagerat lika negativt som jag själv.
    I flera år har jag filmat och skickat till föreningsdrivna lokal-TV-stationer runtom i Sverige, för att främja rättigheter för oss som har psykiatrisk diagnos. Jag förstår inte varför de som vill skildra en minoritetsgrupp har så svårt för att först kontakta oss som tillhör ifrågavarande minoritetsgrupp. Personer som tillhör andra minoritetsgrupper har ju i andra sammanhang protesterat av motsvarande skäl.
    Jag har skrivit till produktionsbolaget som producerade filmen, till SVT som finansierade den kortare TV-versionen, till SF som distribuerar filmen och till Svenska Filminstitutet som finansierade långfilmen. Jag tycker det talar för sig själv att ingen svarat.
    Göran H I Johansson, Lund

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.