Filmblaskan.se

Vi har filmtipsen för dig!

Tecknat

Toy Story (1995)


I år tar Disney- Pixar åter igen sig till vita duken. Den här gången är det Cars(Bilar) 2 (Sverigepremiär den 5:e augusti). Nästa år är det tänkt att ytterligare två filmer ska gå upp på vita duken. Vilka kommer jag hålla hemligt tills vidare.  Så vad vore mer passande än ett nytt inlägg om deras filmer varje dag?
Som alla vet så var världens första animerade långfilm Toy Story från 1995. För er som inte visste så vet ni nu. Toy Story är berättelsen om en pojkes leksaker. Pojken heter Andy och så fort han lämnar sitt rum lever leksakerna sitt eget liv. Woody, vars röst görs av ingen annan än Tom Hanks, är Andys favoritleksak. Han är Sheriff på stället och ser till att det råder ordning och reda. Denna dag är det Andys födelsedag och han har bjudit hem sina vänner. Woody skickar ut den gröna armén, ett gäng plastsoldater, för att spana på Andys födelsedagspresenter för att kunna fastställa om de ska göra sig redo att välkomna en eventuellt ny leksak till familjen. Men den här gången kommer det ingen ny leksak. Alla paket är öppnade när Andys mamma plötsligt kommer in med ett stort paket – En ny leksak!

Det är den supertuffa actionhjälten och rymdjägaren Buzz Lightyear! Buzz blir Andys nya favoritleksak och Woody tvingas ta till otillåtna medel för att förändra det, men det går helt åt skogen och Buzz kastas ut genom fönstret. Woody blir själv utkastad av de andra leksakerna och här börjar en otrolig resa för Buzz och Woody som måste ta sig tillbaka till Andys hus innan de flyttar.
Toy Story bjuder på fantastiska animationer, roliga kommentarer, easter eggs (dolda saker, håll koll i bokhyllorna på Andys rum och tänk på Pixars kortfilmer som gjordes innan Toy Story), otroliga miljöer och en väldigt otrevlig grannpojke.
Jag har tänkt att betygsätta alla filmer som följer det här inlägget och mina ord för betyget lyder som följer: Toy Story är en fantastisk berättelse om vänskap, missförstånd, förlåtande och kärlek. Filmen är gjord digitalt, men genom nästan hela filmen kan man tro att det gjordes analogt. Hade den kommit idag så hade den fått fyra(4) av fem(5) blaskor. Det beror på animationen på sina ställe saknar flytet och alla saker faller inte helt verklighetstroget i marken. Men filmen är 20 år gammal och det gör att jag helt enkelt bortser från det och ger den fem(5) blaskor. Se den!
Det här är mitt första inlägg på filmblaskan.se och jag är här för att stanna. Namnet är Kim, bosatt i Skåne. Mer behöver ni nog inte veta om mig:)

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.